Quantcast
Channel: my own private coconut island » Uncategorized
Viewing all articles
Browse latest Browse all 188

ui’ cum vine duba :D

$
0
0

Asa dragii mei, ca sa stiti ca de-acum nu mai suntem neputinciosi in fata imbecililor care isi varsa in capul nostru toate mizeriile si frustrarile lor de hateri.
Si ce-i mai misto, e ca daca pana acum se facea plangere civila, acum este plangere penala :D
Adica draga Marius Nicolae, s-ar putea sa te trezesti cu dosar penal.

Stiu ca haterul meu hartuia mai multe tipe din mediul online. Deci scumpele mele gagici, dati-mi mail sau mesaj pe fb, si am sa va trimit ip-urile de pe care ii place sa intre, inclusiv mailurile si id-urile.
Daca corespunde vreunul, inseamna ca e acelasi hater, si va pun cu placere la dispozitie toate datele lui personale, ca sa puteti inainta plangere daca vreti.
Dar oricum DIICOT-ul poate verifica fiecare IP in parte si poate vedea daca e vorba despre acelasi individ sau mai multi, cel putin mie asa mi-au spus. Verificarile dureaza, nu va asteptati sa primiti raspuns imediat.

 

“Cum poti depune plangere impotriva unui hartuitor?

Conform noului Cod de procedura penala, in vigoare tot din 1 februarie, actiunea penala impotriva infractorului poate incepe doar dupa ce victima harturii depune o plangere prealabila.

“Plangerea este incunostintarea facuta de o persoana fizica sau juridica, referitoare la o vatamare ce i s-a cauzat prin infractiune”, se mentioneaza in noul Cod de procedura penala.

Plangerea prealabila se adreseaza organului de cercetare penala sau procurorului doar de catre persoana vatamata sau prin mandatar (mandatul trebuie sa fie special, iar procura ramane atasata plangerii). Daca este facuta in scris, plangerea trebuie semnata de persoana vatamata sau de mandatar.

Plangerea poate fi facuta si oral, situatie in care continutul acesteia se consemneaza intr-un proces verbal de catre cel care o primeste. Mai mult decat atat, potrivit NCPP, plangerea se poate transmite si in forma electronica, adica prin e-mail, insa numai daca este certificata prin semnatura electronica, in conformitate cu prevederile legale.

Plangerea trebuie sa cuprinda: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea si domiciliul petitionarului, descrierea faptei care formeaza obiectul plangerii, precum si indicarea faptuitorului si a mijloacelor de proba, daca sunt cunoscute.

In cazul persoanelor juridice, domiciliul petitionarului va fi inlocuit de datele firmei: denumirea, sediul, codul unic de inregistrare, codul de identificare fiscala, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice si contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori conventional.

Pentru persoana lipsita de capacitatea de exercitiu, plangerea se poate face de reprezentantul sau legal. Persoana cu capacitate de exercitiu restransa poate face plangere cu incuviintarea persoanelor prevazute de legea civila.

Conform NCPP, plangerea prealabila trebuie sa fie introdusa in termen de 3 luni din ziua in care persoana vatamata a aflat despre savarsirea faptei. “Cand persoana vatamata este un minor sau un incapabil, termenul de 3 luni curge de la data cand reprezentantul sau legal a aflat despre savarsirea faptei”, se arata in actul normativ citat.

Chiar daca victima introduce plangerea la organul judiciar necompetent, ea va fi in continuare considerata valabila. Astfel, ea va fi transmisa mai departe, pe cale administrativa, organului judiciar competent.”

 

 

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_36516/De-acum-hartuirea-este-pedepsita-penal-Cum-poti-depune-plangere-daca-esti-urmarit-sau-agasat.html


Viewing all articles
Browse latest Browse all 188

Trending Articles